1 Läs mer >>
Du behöver:
125 g skållad sötmandel
4 dl florsocker
3-4 äggvitor
½ dl strösocker
rivet skal av 1 citron
1 krm gul karamellfärg
1 krm blå karamellfärg
 
Smörkräm:
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk mosade hallon
2 krm röd karamellfärg
 
Gör så här:
Mixa den skållade mandeln fint i en mixer.
Blanda florsocker och mandeln. Vispa äggvitorna med en elvisp i en bunke. För att vara helt säker på att du har vispat tillräckligt mycket, kan du försiktigt vända bunken upp- och ner. Om skummet sitter kvar, då är du klar! Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet.
Tillsätt citronskal och blanda litegrann. Ta fram en ny bunke och häll över hälften av smeten i den andra bunken. Häll sedan i 1 krm blå karamellfärg i ena bunken och 1 krm gul karamellfärg i den andra. Blanda tills färgen är jänm i båda bunkarna.
Blanda med de torra ingredienserna till en jän smet.
Spritsa eller klicka ut 60 kakor stora som femkronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i ca 30 minuter, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Grädda i 125° i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakorna svalna.
Dags för smörkräm!
Gör så här:
Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa  ner äggulan, hallonmoset och karamellfärgen. Bred en klick med smörkräm på hälften av makronerna och täck den andra hälften så att det ser ut son hamburgare!
 
 

Macarons med hallon o...