2 Läs mer >>
Du behöver:
100 g smör (eller margarin)
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
 
Gör så här:
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem.
Finhacka chokladen och blanda i den. Rör tills smeten blir slät.
Rulla tre längder på en plåt.Platta till dem något.
Grädda längderna i 175° i ca 20 minuter. Ta ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt, bitarna skall bli ca 2 cm breda.
Ställ tillbaka plåten och grädda yttligare 10 minuter. stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
Insperation från boken "Småkakor".
                    
 

Biscotti

1 Läs mer >>
Mandelbotten:
200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
 
Gör så här:
Riv mandelmassan fint, blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175° i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lite sega i mitten. Låt svalna innan de tas loss från pappret.
 
Smörkräm:
150 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk grädde
3 tsk kakao
 
200 g mörk blockchoklad
 
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med elvisp.
Rör försiktigt i florsocker, vaniljsocker och grädden. Rör detta till en tjock smet.
Smaksätt med kakaon.
Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en kniv elller en spatel. Låt dessa stå kallt i kylen en stund  innan du doppar de i smält choklad. Chokladen smälter du i vattenbad. 
Låt de stå kallt och så att chokladen kan stelna

 
 

Biskvier