3 Läs mer >>
 Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl marsanpulver
1 dl hallonsylt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg smör och socker i bunken. Rör tills du får en jämn smet. Måtta upp vetemjöl i ett litermått och blanda ner marsanpulver och bakpulver. Rör om med gaffel. Blanda ner mjölet i smeten och gör gör till en deg. Gör bollar av degen, de ska vara lika stora som en köttbulle ungefär. Lägg de sedan i små muffinsformar.Tryck ett hål i mitten med hjälp av fingret på bollen och klicka i lite sylt i hålet. Lägg upp formarna på en plåt och sätt in i ugnen på 15 minuter. Låt svalna.


 

Hallongrottor

2 Läs mer >>
Ingredienser
 
Mandelwhoopie
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosolja
1 ¼ dl socker
1 rumsvarmt ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ vaniljsocker
¾ dl mjölk
75 riven mandelmassa
 
Kanelfyllning
125 rumsvarmt smör
4 ½ dl florsocker
2 tsk kanel
2 tsk kokande vatten
 
strössel att dekorera whoopien med.
 
 
Gör så här
Värm ugnen på 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och den rivna mandelmassan och vispa snabbt ihop till en smet. Rör inte mer än att allt precis blandats. Spritsa eller klicka ut runda slantar på en plåt, lika stora som en femkrona, men inte för tätt. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
 
Börja nu med kanelfyllningen och vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret i taget under omvispning. Tillsätt kanel tillsammans med vatten och vispa till en slät smet.
 
Montering
Spritsa kräm på denna platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakor och dekorera kanterna med sockerkulor.
 
Inspiration från boken "Whoopies! Ljuvliga bakverk med tradition.


 

Mandelwhoopie- med ka...