1 Läs mer >>
Du behöver
75 g smör
100 g strösocker
50 g brunt farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g mjölk choklad
50 g kokosflingor
 
Gör så här
Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 150°).
Rör rumtempererat smör, brunt farinsocker och strösocker till en mjuk massa i bunke. Tillsätt sedan ägg och  vaniljsocker. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör ordentligt tills det inte finns några klumpar kvar.
Hacka chokladen grovt, häll i bunken. Tillsätt sedan kokosen.
Klicka ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara ca 8 cm mellanrum.
Grädda kakorna i 10-12 minuter.
Lägg dem på galler och låt svalna ordentligt.

Choklad- och kokoskak...