Biskvier

Mandelbotten:
200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
 
Gör så här:
Riv mandelmassan fint, blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175° i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lite sega i mitten. Låt svalna innan de tas loss från pappret.
 
Smörkräm:
150 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk grädde
3 tsk kakao
 
200 g mörk blockchoklad
 
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med elvisp.
Rör försiktigt i florsocker, vaniljsocker och grädden. Rör detta till en tjock smet.
Smaksätt med kakaon.
Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en kniv elller en spatel. Låt dessa stå kallt i kylen en stund  innan du doppar de i smält choklad. Chokladen smälter du i vattenbad. 
Låt de stå kallt och så att chokladen kan stelna

 
 

Kommentarer:

1 Viktoria:

skriven

Goda dom ser ut att vara kram Viktoria :)

Svar: De är jättegoda, men svåra, om du vill göra sådana här komplicerade bakverk tipsar jag att börja med några lättare och sedan gå mot svårare och svårare...
Maja

Kommentera här: