Biskvier
Mandelbotten:
200 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
Gör så här:
Riv mandelmassan fint, blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175° i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lite sega i mitten. Låt svalna innan de tas loss från pappret.
Smörkräm:
150 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk grädde
3 tsk kakao
200 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med elvisp.
Rör försiktigt i florsocker, vaniljsocker och grädden. Rör detta till en tjock smet.
Smaksätt med kakaon.
Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en kniv elller en spatel. Låt dessa stå kallt i kylen en stund innan du doppar de i smält choklad. Chokladen smälter du i vattenbad.
Låt de stå kallt och så att chokladen kan stelna
skriven
Goda dom ser ut att vara kram Viktoria :)